Olen väsynyt, mutta ajattelin kirjoittaa nyt sen puoli tuntia, ennen kuin menen hetkeksi lepäämään. 

Ilmat viilenevät ja syksy lähenee uhkaavaa vauhtia. Kesä on mennyt todella nopeasti. Keksin viikko sitten haluavani mattopyykille merenrantaan, läheiseen satamaan. Kuitenkin tajusin juuri, että taitaa olla jo liian kylmät ilmat mattojen pesuun. Ainakin tänään oli hurjan kylmä päivä. Toivottavasti vielä tulee jotain hellepäiviä!

Menin tänään kirkkoon, tapani mukaan hiukan myöhässä. Voi, miten rakastankaan omaaa seurakuntaani! Myös kirkkorakennus tuntuu kodilta, siellä on aina rauha ja Jumalan läsnäolo. Alttaritaulun Jeesus kohottaa siunaten kätensä sairaan miehen puoleen ja samalla koko seurakunnan puoleen.

Kun katselen seurakuntalaisia penkeissään, tunnen kuuluvani sinne, juuri niiden ihmisten keskelle. Kun näen monet tutut kasvot, toivon, että Jumalan erityinen läsnäolo, Jumalan pyhyys, voisi tulla ja vallata seurakuntamme kokonaan. Rukoilen sellaista vanhanajan herätystä, aikaa jolloin Jumala voisi olla niin vahvasti läsnä, että evankeliumi Jeesuksesta kirkastuisi seurakuntalaisten elämässä ja että evankeliumi leviäisi myös seurakunnan seinien ulkopuolelle. 

Minä en kaipaa mitään suurta showta, huutoa ja ihmeellistä käytöstä. Ei, odotan, että evankeliumi Jeesuksesta saisi kirkastua ihmisille, koska se on Jumalan voima, ja Jumalan viisaus.

Me seurakuntalaiset kaipaamme evankeliumia yhtä paljon kuin nekin, jotka eivät ole koskaan Jeesusta kohdanneet tai kuulleet evankeliumista. OIkeastaan joskus tuntuu, että me uskovaiset kaipaamme herättelyä paljon enemmän, kuin ns. maailman ihmiset. Olemme niin turtuneet saarnoihin, joissa ei ole sisältöä tai olemme tottuneet tulemaan kirkkoon viihdytettäviksi, että todella välillä tuntuu, että me ns. vanhat uskovaiset kaipaisimme kunnolla ravistelua. Sitä, että Jumala näyttäisi meille uudestaan, mistä tässä uskossa on oikeasti, ytimeltään kysymys. Kuka Jeesus on ja mikä on se evankeliumi, jota meidän pitäisi julistaa.

Niin paljon on tuskaa ja hätää ihmisten elämässä, sanomattomia tarpeita ja kysymyksiä, kukkoja, joihin ainoastaan Jumalalla on avain. Tule siis Herra ja herätä meidät. Täytä meidät sinun Hengelläsi, joka on totuuden henki. Näytä meille kuka todella olet ja mistä tässä elämässä on kysymys.