Sydämen kipeä kuiskaus. Huutavan ääni sisimmän erämaassa. Vain kaksi sanaa: olet yksin. Äsken tajusin miettiväni, miltä unelmani näyttäisivätkään, jos tietäisin eläväni yksin ja itsekseni elämäni loppuun saakka. Mitä minä oikeastaan haluan elämältä, jos perhettä ei lasketa? 

Eräs asia, mitä juuri nyt haluan, on kirjoittamaan oppiminen. Haluan oppia kirjoiittamaan sujuvampaa, selkeämpää ja luettavampaa tekstiä. Voin paljastaa salaisuuden, sen tavallisen haaveen. Olen niin hullu, että haaveilen kirjoittavani joskus vielä kirjan. Näillä kirjoittajantaidoilla ja tällä elämänkokemuksella se on mahdoton urakka, mutta haluan kypsyä Vaikka nyt tuntuu, etten osaisi sanoa mitään, niin kuitenkin minulla on ajatuksia ja toivon, että joskus vielä osaisin laittaa kirjalliseen muotoon sen, mitä syvällä sydämessäni on

Jos en koskaan perusta perhettä, haluan kirjoittaa kirjan, vaikkapa vain itseäni varten, itselleni rohkaisuksi ja lohdutukseksi. 

Toinen, mikä juuri nyt on mielessä, on unelma talosta maalla, hiukan syrjässä. Olen nuorena ollut toivoton romantikko ja idealisti ja yhä olen, mutta usein realisti minussa vetää jalkani maan pinnalle. Haaveissani maalla on ikuinen kesä, linnunlaulu ja huoleton elämä, vaikka tosiasiassa talo maalla olisi jatkuva remontoitiprojekti ja huolenaihe. Realistiminäni myös muistuttaa idealistiani siitä, että olen pesunkestävä kaupunkilainen ja tottunut kaupungin helppoon, menevään ja sosiaaliseen elämään. Talo maalla on asia, mitä haluan, mutta pelkään, että siitä täytyy luopua, jos tarkoitukseni on elää yksin. 

Jos tulen elämään yksin vielä pitkään, niin haluan ainakin oppia pois itsekkyydestä ja katkeruudesta, sillä niitä en todellakaan kaipaa kumppaneikseni. Haluaisin oppia rakastamaan epäitsekkäämmin, rakastamaan ja palvelemaan lähimmäisiäni ja Jumalaa. Kunpa elämäni ei valuisi hukkaan, vaikka eläisinkin yksin, vaan voisin tuottaa iloa muiden elämään ja käyttää elämäni jotenkin hyödyllisesti niin, etten vain toteuttaisi kaikkia pieniä oikkujani. En halua tulla happamaksi ja itsekkääksi vanhaksi piiaksi!